На створення і підтримку ЦНАПів у громадах передбачено понад 200 мільйонів

На створення і підтримку ЦНАПів у громадах передбачено понад 200 мільйонів

Децентралізація
Укрінформ
У Державному бюджеті-2021 передбачено 231 млн грн на підтримку і створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в українських громадах.

Про це в Івано-Франківську на пресбрифінгу про новації процесу децентралізації повідомив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Івано-Франківського РО Програми «U-LEAD з Європою» Максим Чопей, передає кореспондент Укрінформу.

«Держава робить акцент на підтримку і створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у громадах. Цього року в бюджеті закладено 231 млн грн на Центри надання адмінпослуг в колишніх райцентрах», - сказав Чопей.

За його словами, поки що розподілу цього фінансового ресурсу ще немає.

«У кожній громаді до 2024 року має бути створений і працювати ЦНАП. Думаю, кошти скерують не лише на нові ЦНАПи, адже є потреба у модернізації діючих, покращенні умов роботи, комп’ютерного забезпечення тощо», - зазначив радник.

Він не виключає, що кошти територіальні громади зможуть отримати на конкурсній основі.

Читайте також: «U-LEAD з Європою» відкрила новий ЦНАП на Харківщині

Раніше на Прикарпатті Програма «U-LEAD з Європою» надала фінансування для реалізації проєктів 29 ЦНАПів, які перемогли у регіональному конкурсі щодо покращення своїх умов.

Відомо, що на Прикарпатті працюють 62 територіальні громади у 6 районах області.

Програма «U-LEAD з Європою» працює в Україні з 2016 року. Завдання Програми на сучасному етапі – експертно-консультативна допомога територіальним громадам для посилення спроможностей до управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-