«U-LEAD з Європою» відкрила новий ЦНАП на Харківщині

«U-LEAD з Європою» відкрила новий ЦНАП на Харківщині

Децентралізація
Укрінформ
У Великобурлуцькій громаді Харківської області розпочав роботу новий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Про це йдеться у пресрелізі Програми, який є у розпорядженні Укрінформу.

На урочисте відкриття завітали представники Харківської обласної державної адміністрації та директорка Програми «U-LEAD з Європою» від Sida Сусанна Делланс, європейські партнери.

«Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі є вирішальним для якості життя та привабливості громад. Тому я пишаюся тим, що за підтримки програми U-LEAD, яка фінансується ЄС, у Великобурлуцькій громаді відкрився центр надання адміністративних послуг. Належні ЦНАП, вільні від корупції, сприятимуть зміцненню довіри до місцевої влади та створять позитивне середовище для міцної місцевої демократії, розширення можливостей мешканців та процвітання громад», - зазначив керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю.

Директорка Програми «U-LEAD з Європою» від Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida Сусанна Делланс привітала мешканців громади з відкриттям нового ЦНАП і зауважила, що новий центр покращує життя у громаді та створює прозору, доступну та сервісно-орієнтовану комунікацію влади з мешканцями.

Голова Великобурлуцької громади Віктор Терещенко подякував європейським партнерам, Програмі «U-LEAD з Європою» за всебічну підтримку у створенні належного ЦНАП.

"Тепер наші мешканці отримуватимуть необхідні їм послуги у комфортній будівлі, швидко та якісно. Я впевнений, що це надасть громаді більше можливостей для розвитку, а новенький ЦНАП стане центром розвитку громади та осередком європейських цінностей», - додав він.

У будівлі ЦНАП, модернізованій за підтримки Програми, облаштовано 7 робочих місць, у тому числі місце для самообслуговування відвідувачів. Новий ЦНАП надаватиме понад 100 найнеобхідніших адмінпослуг для більш як 15 000 мешканців громади.

Читайте також: В Україні започаткували проєкт сприяння розвитку громад

Капітальний ремонт приміщення ЦНАП проведено за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Вартість ремонтних робіт – понад 900 000 гривень. Громада провела благоустрій прилеглої території та встановила системи безпеки приміщення. Дизайн-проєкт приміщення ЦНАП розроблений експертами Програми. У ЦНАП передбачені умови для осіб з інвалідністю, її обладнано пандусом, а для батьків з дітьми – сповивальним столиком та дитячим куточком.

Програма «U-LEAD з Європою» також надала інституційну підтримку у створенні Центру та забезпечила його меблями, технікою, програмним забезпеченням та програмним комплексом автоматизації ЦНАП «Вулик». Усі співробітники пройшли навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Загалом, у Харківській області працюватиме 11 ЦНАПів, створених чи модернізованих за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото надані Програмою «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-