На Тернопільщині закінчили зводити дитсадок-довгобуд

На Тернопільщині закінчили зводити дитсадок-довгобуд

Велике будівництво
Укрінформ
У межах «Великого будівництва» на Тернопільщині завершили зведення дитячого садка - довгобуду у селі Слобідка.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.

Будівництво дитсадка у Слобідці розпочали ще у 2008 році, проте через брак коштів призупинили.

"У Слобідці проживає майже 700 жителів. Раніше батьки змушені були возити дітей у дитсадок у сусідні села за 5-10 кілометрів або займатися самоосвітою вдома. Відтепер у Слобідці є свій сучасний дитсадок», - йдеться у повідомленні.

Як інформувало агентство, цього року у рамках програми «Велике будівництво» на Тернопільщині заплановано реалізувати 16 проєктів. До програми включено п’ять шкіл, чотири стадіони, садочок, спортивний комплекс, ЦНАП та чотири об’єкти економічного спрямування. Для цього в держбюджеті передбачили понад 120 млн грн.

Читайте також: На Буковині відновлюють 110-річний дитсадок - відео

Раніше повідомлялось, що минулого року в області відремонтували, збудували та реконструювали 14 об`єктів. Це садочки, школи, спортивні споруди. Деякі з них – наприклад, школа у Хоросткові, де останній раз капітальний ремонт проводили кілька десятків років тому.

Загалом в Україні у 2021 році до «Великого будівництва» включено 500 об’єктів. Це 95 шкіл, 70 садочків, 80 спортивних об’єктів, 200 амбулаторій. Вперше до програми включені 35 лікарень та 20 культурних об’єктів. На реалізацію цих проєктів планується спрямувати 9 млрд грн.

Фото: www.oda.te.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-