На Буковині відновлюють 110-річний дитсадок - відео

На Буковині відновлюють 110-річний дитсадок - відео

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Селятин Чернівецької області в межах програми "Велике будівництво" цього року планують реконструювати дитячий садок, будівля якого зведена більш як сто років тому.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Будівлю, зведену ще 1910 року, реставрують та добудують тут другий поверх", - йдеться у повідомленні.

Як розповів кореспондентові Укрінформу перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк, з держбюджету на ці потреби виділять 7 мільйонів гривень.

"Загальна вартість реконструкції визначена у 7,8 мільйона гривень. З цих грошей сім мільйонів - це кошти ДФРР і 800 тисяч - місцеві бюджети", - сказав посадовець.

За його словами, це найбільший садочок у Селятинській громаді, його відвідують 83 дітей.

Водночас за словами директора закладу дошкільної освіти Галини Ямніцької, приміщення розраховане на 40 вихованців, а з охочих відвідувати садок утворилася черга.

"Працюємо у дуже давній і непристосованій будівлі. Тут був і готель, і прикордонна застава. Тому у нас немає господарських приміщень, пральні, а харчоблок у маленькій прибудові не опалюється", – розповіла вона.

Читайте також: У рамках «Великого будівництва» на Буковині реконструюють школу на 200 учнів

Ямніцька зазначила, що після реконструкції у дитсадку з’являться пандуси та інші елементи безбар’єрного середовища. Нині його відвідують двоє діток із порушеннями опорно-рухового апарату, тож їм необхідні умови.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявляв, що у 2021 році планується побудувати та відремонтувати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-