Київ і Вінниччина найближчі до «червоного» рівня – Степанов

Київ і Вінниччина найближчі до «червоного» рівня – Степанов

Укрінформ
Київ і Вінницька область найближчі до переходу на червоний рівень епідемічної небезпеки, тож місцева влада має обміркувати запровадження додаткових обежень.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз, якщо подивися на показники, які є в регіонах, достатньо напружена ситуація у Вінницькій області, в Києві. Вони найближче до переходу на червоний рівень. Тому я хочу звернутися до органів місцевого самоврядування посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Подумати і, може, ввести додаткові обмеження ... на території вашого регіону, міста чи ОТГ”, - сказав Степанов.

Читайте також: За тиждень на COVID-19 захворіли понад 60 тисяч осіб — Степанов

Він нагадав, що наразі до червоної зони належать чотири області: Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Житомирська.

“Ситуація є достатньо напружена. Ви бачите, що у нас збільшується кількість захворювань, як наслідок, збільшується кількість госпіталізацій і заповнених ліжок, у тому числі ліжок з киснем. Тому зараз дуже важливо, щоб усі громадяни дотримувалися тих правил, які встановлені в країні, тих карантинних обмежень, які є як на жовтому, так і на помаранчевому та червоному рівнях”, - наголосив очільник МОЗ.

Водночас, за його словами, у регіонах, які були переведені на червоний рівень епіднебезпеки і де дотримуються правил, ситуація вже стабілізується.

Читайте також: Сплеск COVID-19 у Києві: добова статистика втричі більша за вчорашню

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу виявили 9642 випадки зараження коронавірусом, найбільше - у Львівській (1065), Києві (999), Вінницькій (924), Одеській (728) та Харківській (596) областях.

Загалом за час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 1 477 190 осіб, одужало 1 232 209 осіб, летальних випадків зареєстровано 28 697.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-