Місцева влада сама може посилювати карантин, не чекаючи «червоних» зон - Степанов

Місцева влада сама може посилювати карантин, не чекаючи «червоних» зон - Степанов

Укрінформ
Місцева влада може приймати рішення про посилення обмежень, не чекаючи віднесення регіону до "червоної" зони епідемічної небезпеки.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз можливо ввести, і це може зробити місцеве самоврядування, відповідні обмежувальні заходи, які, з одного боку, не будуть бити сильно по економіці, але, з іншого боку, будуть у змозі хоча б трішечки зупиняти (розповсюдження інфекції - ред.), - сказав Степанов.

Як приклад міністр навів перехід на дистанційну освіту з 5 класу чи можливість раніше розпочати канікули. За словами Степанова, це зменшить мобільність населення.

Читайте також: Львівщина наближається до «червоної» зони – Степанов

Також він наголосив на важливості посилення контролю за дотриманням уже наявних обмежень.

Як раніше повідомлялося, станом на 12 березня у "червоній" зоні епіднебезпеки перебували 4 області: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька.

Читайте також: На Житомирщині чотири COVID-лікарні завантажені на 80%

У Вінниці в п’ятницю, 12 березня, через стрімке зростання захворюваності на СOVID-19 посилили карантинні обмеження - заборонили масові культурні та розважальні заходи та роботу спортивних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-