У Вінниці за добу зафіксували понад 400 випадків коронавірусу - найбільше з початку пандемії

У Вінниці за добу зафіксували понад 400 випадків коронавірусу - найбільше з початку пандемії

Укрінформ
У Вінниці станом на середу, 10 березня, зафіксовано високий добовий приріст хворих на коронавірус – виявлено 403 випадки. Зайняті 86% ліжок для пацієнтів з COVID-19.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Світлана Стефанкова.

«Станом на сьогодні маємо 403 нових випадки, а це 70% усіх хворих з COVID-19 по області. Для нас це антирекорд і складний виклик, бо попри постійне розгортання додаткових місць для таких пацієнтів 86% ліжкового фонду вже зайнято. Ми намагаємося справлятися, але ситуація загострюється з кожним днем», - повідомила Стефанкова.

Читайте також: На Закарпатті високу смертність від коронавірусу прогнозують ще тиждень

За її словами, наразі в опорних лікарнях міста розгорнуто 805 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19, 766 із них обладнані стаціонарними кисневими точками, що становить 95%. Решта забезпечується кисневими концентраторами.

Посадовиця зазначила, що наразі місцеві пацієнти із коронавірусом лікуються у медзакладах обласного центру. Якщо ж місць не вистачатиме, їх транспортуватимуть до опорних лікарень в районах області.

Читайте також: Завантаженість COVID-ліжок на Житомирщині перевищила 53%

Станом на 10 березня на Вінниччині зафіксовано 573 нових випадки COVID-19, за цим показником область у трійці регіонів з найбільшою захворюваністю. З початку пандемії в області виявлено 42795 випадків коронавірусної хвороби.

В Україні за минулу добу лабораторно підтверджено 6 377 нових випадків COVID-19, з початку пандемії захворіли 1 416 438 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-