На Одещині перекрили канал нелегальної міграції до Євросоюзу

На Одещині перекрили канал нелегальної міграції до Євросоюзу

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Одеської області викрили угруповання, яке організувало канал незаконного переправлення мігрантів через державний кордон України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

«Групу злочинців, які організували канал незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України, викрили правоохоронці на Одещині. Викриття відбулося в результаті комплексу заходів, проведених оперативними співробітниками Одеського загону спільно з підрозділом міграційної поліції ГУНП в Одеській області, СВ Чорноморського ВП, під процесуальним керівництвом Іллічівської місцевої прокуратури», - йдеться в повідомленні.

Прикордонники заблокували канал нелегальної міграції до ЄС / Фото: dpsu.gov.ua

У ДПСУ нагадали, що 26 листопада 2020 року до Чорноморського порту поромним сполученням «Карасу – Чорноморськ» з Туреччини прибув вантажний транспортний засіб. Під час його огляду правоохоронці виявили 13 нелегальних мігрантів без будь-яких документів. Семеро з них виявилися громадянами Іраку, п’ятеро - Сирії та один - Туреччини.

Як було встановлено згодом, нелегальні мігранти намагались у такий спосіб потрапити до Німеччини. Прикордонники також з’ясували, що за таку екстремальну подорож чоловіки заплатили грошову винагороду.

Читайте також: На Одещині чоловік отримав 7,5 року в'язниці за незаконне переправлення людей через кордон

«У рамках кримінального провадження правоохоронці здійснили санкціонований обшук за місцем проживання одного із фігурантів. Окрім того, в ході встановлення усіх обставин кримінального правопорушення правоохоронцям вдалось здобути докази щодо причетності двох водіїв, громадян Туреччини, які з корисливих мотивів перемістили нелегальних мігрантів на територію України. Оперативники розкрили всю схему протиправної діяльності та роль кожного з причетних осіб», - зазначають у ДПСУ.

Учасникам злочинного угруповання оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-