Три COVID-лікарні Чернівців завантажені на 98-100% — ОДА

Три COVID-лікарні Чернівців завантажені на 98-100% — ОДА

Укрінформ
Чернівецькій міській лікарні №№1, 3, 4, які приймають хворих на коронавірус, завантажені уже на 98-100%.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, передає Укрінформ.

"Минулий тиждень був найважчим із часів початку пандемії для системи охорони здоров'я нашої області. Ми мали абсолютні антирекорди із госпіталізації, коли за одну добу у госпітальні бази для хворих на коронавірус потрапили 176 пацієнтів. За останній рік такої госпіталізації ще не було. Наразі госпітальні бази у Чернівцях, це лікарні №1, №3 та №4, завантажені на 98-100%. Реанімації цих лікарень також повністю завантажені", - сказав Олег Чорний.

За його словами, з минулого тижня пацієнтів із обласного центру почали госпіталізовувати у Герцаївську та Новоселицьку районні лікарні. І вони також почали завантажуватись.

На обласній комісії з питань ТЕБ та НС звернулися до Чернівецької міської ради з проханням підготувати резерв місць у лікарнях та лікарів, які надаватимуть медичну допомогу у госпітальних базах Чернівецької області.

Читайте також: Мер Франківська заявляє, що ситуація із COVID-19 в місті критична

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 1 березня, у Чернівецькій області почав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу, 8 березня, зафіксували 3261 новий випадок COVID-19, померли 76 людей. З початку пандемії на коронавірус захворіла 1 410 061 особа.

У Чернівецькій області зафіксували 59 134 випадки інфікування COVID-19. Із них 46 274 пацієнти одужали, 1107 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-