«Донецькоблгаз» не відновлюватиме постачання газу на теплові об'єкти

«Донецькоблгаз» не відновлюватиме постачання газу на теплові об'єкти

Заява
Укрінформ
Компанія "Донецькоблгаз" відмовила "Нафтогазу" на заклик останнього відновити постачання газу на об'єкти "Донецьктеплокомуненерго".

Про це повідомили у заяві "Донецькоблгазу", передає Укрінформ.

Компанія відмовилася постачати газ поки не буде розв'язане питання щодо заборгованості. 

"«Донецькоблгаз» наголошує, що є Оператором ГРМ та зобов’язаний дотримуватися вимог чинного законодавства України, зокрема порядку обмеження розподілу природного газу у випадку відсутності у підприємства ТКЕ діючого постачальника природного газу", – мовиться у повідомленні.

Читайте також: Постачальник тепла на Донеччині залишився без газу через борги

Також в "Донецькоблгазі" закликали "Нафтогаз" та "Донецьктеплокомуненерго" врегулювати ситуацію з заборгованістю.

"У ситуації, яка складалася між НАК «Нафтогаз України» та ОКП «Донецьктеплоклмуненерго», ПАТ «Донецькоблгаз» зобов’язано обмежити постачання природного газу для ОКП «Донецьктеплокомуненерно» відповідно до звернення НАК «Нафтогаз Украіни». В черговий раз закликаємо НАК «Нафтогаз України» та ОКП «Донецьктелпокомуненерго» врегулювати ситуацію та не ставити під загрозу життя та здоров’я мешканців Донецької області", – додали в заяві.

Читайте також: Нафтогаз закликає «відкрити кран» постачальнику тепла на Донеччині

Як раніше повідомляло агентство, ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи (06.03. 2021 р.) припинив газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" через заборгованість.

Згідно з документами, оприлюдненими на сайті ПАТ, сума заборгованості "Донецьктеплокомуненерго" становить 1 548 266 464 гривень. Аби постачання газу поновилося, боржник має виплатити щонайменше 302,13 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-