Постачальник тепла на Донеччині залишився без газу через борги

Постачальник тепла на Донеччині залишився без газу через борги

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" від 6 березня припиняє постачання газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" через заборгованість.

Про це повідомляє ПАТ "Донецькоблгаз", передає Укрінформ.

"ПАТ "Донецькоблгаз" інформує, що ОКП "Донецьктеплокомуненерго" як постачальник тепла для Донецької області залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ "НАК «Нафтогаз України». Тому за законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи (06.03. 2021 р.) зобов'язане припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документами, оприлюдненими на сайті ПАТ, сума заборгованості Донецьктеплокомуненерго становить 1 548 266 464 гривень. Аби постачання газу поновилося, боржник має виплатити щонайменше 302,13 млн грн.

Читайте також: НКРЕКП виносить на обговорення проєкт рішення про запровадження річної ціни на газ

Як повідомлялось, 9 лютого 2021 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Меморандумом передбачається, що до 30 вересня 2021 року НАК "Нафтогаз України" надає виробникам тепла відстрочку платежу на різницю між ринковою та граничною ціною газу, фактично закладеною в тариф. До 1 травня 2021 року уряд, Нафтогаз та Асоціація міст України мають визначити джерела компенсації цієї різниці в цінах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-