У Чернівцях ресторатори вийшли на «карантинний» пікет

У Чернівцях ресторатори вийшли на «карантинний» пікет

Фото
Укрінформ
У Чернівцях перед будівлею обласної адміністрації зібралося близько сотні представників ресторанного бізнесу, які вимагають від влади послабити карантин червоної зони та дозволити роботу ресторанів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зібралися сьогодні, щоб пояснити владі, що ресторатори також можуть організувати мітинг і вимагати дозволити роботу ресторанів. Третій локдаун протягом одного року ми уже не витримаємо. Ми вимагаємо, щоб обласна влада звернулася до Кабінету Міністрів і надала нам якісь пільгові гарантії. Адже ніхто нас не звільняє від податків, орендну плату багато власників ресторанів також змушені кожного місяця сплачувати", - сказав один з організаторів акції, голова Буковинської організації рестораторів «БОРщ» Олександр Довганич.

За його словами, представники ресторанного бізнесу розуміють загрозливу ситуацію із коронавірусом в регіоні. Але водночас не розуміють, чому за рік влада так мало зробила для розгортання нових ліжок у лікарнях області.

"Під час минулого мітингу ми пропонували владі зробити перший крок, і кожен власник ресторану готовий був вкласти для початку 10 тисяч гривень благодійного внеску. За ці кошти ми хотіли допомогти владі організувати додаткові ліжко-місця у лікарнях. А під час учорашньої зустрічі представників нашої організації із керівництвом ОДА нам сказали, щоб ми і наші працівники звільнялися та ставали на облік у Центри зайнятості для отримання соціальних виплат", - додав організатор акції.

Читайте також: На Буковині госпіталізували за добу рекордну кількість COVID-хворих

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 1 березня, у Чернівецькій області почав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу, 4 березня, зафіксували 10155 нових випадків COVID-19, померли 172 людини. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 384 917 осіб.

У Чернівецькій області зафіксували 57 315 випадків інфікування COVID-19. Із них 45 718 пацієнтів одужали, а 1060 людей померли.

Фото: Віталій Олійник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-