На Буковині госпіталізували за добу рекордну кількість COVID-хворих

На Буковині госпіталізували за добу рекордну кількість COVID-хворих

Укрінформ
За минулу добу у медзаклади Чернівецької області, які лікують хворих на COVID-19, госпіталізували 176 пацієнтів. Це найбільша кількість госпіталізацій за добу від початку пандемії коронавірусу.

Про це під час екстреного засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19 повідомив директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

"Станом на сьогодні маємо в області 20 госпітальних баз, які надають допомогу хворим на COVID-19, на яких розгорнуто 2 тисячі 162 ліжка. На них перебуває 1 382 пацієнти. У міській лікарні №3 і №4, а також в обласному госпіталі ветеранів війни завантаженість становить близько 100%. На жаль, ми знову фіксуємо черговий антирекорд госпіталізацій пацієнтів. За вчорашню добу до наших лікарень госпіталізували 176 хворих", - сказав обласний чиновник.

За його словами, частину пацієнтів із Чернівців уже почали госпіталізовувати у Герцаївську та Новоселицьку районні лікарні. І в департаменті охорони здоров'я передбачають, що за кілька днів ці лікарні також будуть переповнені.

"На сьогодні можна вже говорити про третю хвилю коронавірусу, спеціалісти її характеризують як одну з найважчих, бо пацієнти поступають дуже важкі і одразу на дотацію киснем. Якщо восени та навесні минулого року кожен третій пацієнт потребував доступу кисню, то зараз - майже кожний пацієнт поступає до лікарні та одразу потребує кисню", - додав Олег Чорний.

Він зазначив, що на 100% також заповнені реанімації у Вижницькій, Сторожинецькій, Кіцманській районних лікарнях та реанімація у міській лікарні №3.

Читайте також: Україна повідомила ВООЗ про «британський» штам коронавірусу у Франківську

Під час засідання цього штабу вирішили розгортати додаткові місця у Чернівецькій міській дитячій лікарні та у гінекологічному відділенні обласного перинатального центру, які переоблаштовують для прийому дорослих хворих на коронавірус.

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 1 березня, у Чернівецькій області почав діяти "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

У Чернівецькій області зафіксували 56 754 випадки інфікування COVID-19. Із них 45 585 пацієнтів одужали, а 1060 людей померли.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-