Поліція викрила діяльність «групи смерті» у популярному месенджері

Поліція викрила діяльність «групи смерті» у популярному месенджері

Укрінформ
Поліція Дніпропетровської області викрила діяльність так званої «групи смерті» у Телеграмі та запобігла спробі суїциду неповнолітньої дівчини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

У Телеграм-каналі, який, за передньою інформацією, створила 15-річна жителька Кривого Рогу, на момент його створення було понад 500 учасників.

"Як встановили поліціянти, Телеграм-канал діяв із 21 лютого та адміністратор чату здійснював свою діяльність із Кривого Рогу. Спочатку в чаті перебувало близько 500 осіб. Коли адміністратор почав надавати завдання учасникам наносити собі тілесні ушкодження, в ньому залишилося 13 осіб", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чернігові підліток випав з вікна восьмого поверху та вижив

Зазначається, що 3 березня слідчі спільно з прокуратурою провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 15-річної криворіжанки, яка надавала завдання учасникам каналу та була його адміністратором. Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліціянтів, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (Доведення до самогубства).

Під час досудового слідства поліціянти перевіряють усі відомості, які надала дівчина та встановлюють особу куратора та інших організаторів групи.

"Поліція звертається до батьків неповнолітніх із проханням більше уваги приділяти дітям, цікавитися їх життям та наголошувати про небезпеку в Інтернеті", - наголошують у Нацполіції.

Читайте також: Підліткові самогубства – три дні поспіль: що це, як зарадити?

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві освіти і науки України працює гаряча телефонна лінія психологічної допомоги та чат-бот у Telegram і Viber для батьків та вчителів для попередження трагічних випадків з підлітками.

Національна дитяча гаряча лінія: 0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних); 116111 (безкоштовно з мобільних).

Безкоштовна цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47.

Безкоштовна Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 116-123.

Чат-бот «КІБЕРПЕС» у Telegram і Viber допоможе дізнатись про те, як діяти дітям, батькам і вчителям у разі кібербулінгу та анонімно отримати допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-