У лікарнях Буковини - найбільше COVID-пацієнтів від початку пандемії

У лікарнях Буковини - найбільше COVID-пацієнтів від початку пандемії

Укрінформ
У лікарнях Чернівецької області перебуває 1029 пацієнтів із COVID-19 чи підозрою. Це найбільша кількість із початку пандемії.

Про це повідомила у Фейсбуці заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, передає Укрінформ.

"Минулий тиждень побив дуже багато рекордів, зокрема, у п’ятницю на Буковині зафіксували найбільшу кількість госпіталізацій за добу - 131. Такої кількості госпіталізованих людей ми за рік боротьби з COVID-19 ще не мали... І зараз у лікарнях нашої області перебуває максимальна кількість людей за увесь рік – це 1029 пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування", - сказала Гусак.

Вона зазначила, що в області є чіткий план додаткового розгортання ліжок. У цей план включені майже всі лікарні і з понеділка буде розгорнуто ще близько 500 ліжок. Це відбуватиметься поетапно із залученням додаткових працівників, наголосила заступниця голови ОДА.

"Паралельно складаємо резерви медичних команд і формуємо списки для подачі в НСЗУ 18 нових команд, які будуть надавати медичну допомогу у госпітальних базах", - додала обласна чиновниця.

Крім того, вона зазначила, що у медзакладах області продовжують нарощувати і кисневе забезпечення пацієнтів.

"На сьогодні ми маємо більш як 1500 ліжок із доступом до кисню. Із них 878 ліжок з киснем залишаються вільними. Медична система готова до боротьби з коронавірусом", - запевнила заступниця голови Чернівецької ОДА.

Читайте також: До України вже їдуть 500 тисяч доз COVID-вакцини - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 лютого у Чернівецькій області зафіксували 51 263 випадки інфікування корона вірусом, із них 43 752 пацієнти одужали, 962 людини померли. В Україні лабораторно підтвердили 1 304 456 випадків COVID-19, із них за добу – 4 489.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-