На Донеччині розгорнуть мобільний COVID-шпиталь на 200 ліжок

На Донеччині розгорнуть мобільний COVID-шпиталь на 200 ліжок

Укрінформ
У Донецькій області в рамках боротьби з COVID-19 розгорнуть мобільний шпиталь на 200 ліжок, який будуть обслуговувати 9 медичних бригад.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 25 листопада під час брифінгу у Краматорську повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«Донецькою облдержадміністрацією розглядається і готується план заходів щодо розгортання мобільного шпиталю в регіоні. Орієнтовно визначились, що шпиталь буде на 200 ліжок, котрі будуть обслуговувати 9 медичних бригад», - сказав Педенко.

Він уточнив, що кожна медична бригада складається відповідно до вимог Національної служби здоров'я України з трьох лікарів, трьох санітарок та шести середніх медичних працівників, тобто 12 осіб – це одна мобільна бригада.

«Таких бригад буде 9, плюс інший персонал для обслуговування закладу в 200 ліжок. Шпиталь цей буде на території Донецької області», - додав Педенко.

Читайте також: На стадіоні «Арена Львів» можуть розгорнути COVID-шпиталь

Він нагадав, що у медичних закладах області наразі 2528 ліжок виділено під лікування хворих на COVID-19 та пацієнтів з підозрою.

За словами Педенка, усього з початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіло 20 871 особа, з них 9 638 пацієнтів одужали, ще 10 860 – продовжують лікування. 373 випадки коронавірусної хвороби завершилися летально.

Читайте також: МОЗ починає розгортання COVID-шпиталю у столичному Палаці спорту

Як повідомлялося, станом на 25 листопада в Україні лабораторно підтверджено 13 882 нових випадки коронавірусної хвороби. Загалом за весь час пандемії захворіли 661 858 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-