У містах-супутниках АЕС обладнають лабораторії для тестування на COVID-19

У містах-супутниках АЕС обладнають лабораторії для тестування на COVID-19

Укрінформ
Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом” надало фінансову допомогу на облаштування у містах-супутниках АЕС лабораторій для тестування на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Енергоатома.

“НАЕК «Енергоатом» продовжує виконувати соціальну місію, допомагаючи лікарням та хворим на COVID-19 у містах-супутниках вітчизняних АЕС.

Так, спільним рішенням адміністрації компанії та профспілкового комітету медико-санітарним частинам Вараша, Енергодара та Южноукраїнська надано фінансову допомогу на придбання лабораторій для тестування на COVID-19”, - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що нині у цих населених пунктах немає власних лабораторій, а тому лікарі змушені возити зразки тестів у інші міста, що суттєво збільшує час очікування результатів і призводить до швидшого поширення хвороби, адже хворі люди ще кілька днів продовжують спілкуватися та ходити на роботу, не підозрюючи про наявність в організмі вірусу.

Читайте також: Енергоатом посів 6 місце у світовому рейтингу виробників "зеленої" енергії

“Придбання відповідного обладнання та облаштування лабораторій дасть можливість скоротити час очікування результату до кількох годин, і це допоможе знизити загальні темпи поширення коронавірусу”, - наголосили в Енергоатомі.

Також у компанії нагадали, що раніше також направили до Міністерства охорони здоров’я лист про готовність постачати для закладів охорони здоров’я рідкий кисень – до 200 балонів на добу. Наразі Енергоатом завершує процедуру отримання ліцензії для вироблення кисню в медичних цілях, додали у пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 13 листопада зафіксували 512 652 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них за добу - 11 787.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-