На Чернігівщині майже третина новообраних голів місцевих громад – жінки

На Чернігівщині майже третина новообраних голів місцевих громад – жінки

Укрінформ
На Чернігівщині жінки становлять майже третину новообраних голів територіальних громад, і за цим показником область лідирує в Україні.

Про це після аналізу попередніх результатів місцевих виборів у Фейсбуці повідомила директор Чернігівського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" Ірина Кудрик.

"Якимось дивом саме Чернігівщина спромоглася генерувати, народити, надихнути на лідерство найбільшу кількість голів громад - жінок. Ми - перші в усій Україні. В нашій області з 57 новообраних голів громад - третина (17) - жінки! Пишаюсь дівчатами, які не забоялись, наважились і змогли", - наголосила вона.

Читайте також: Чернишов: «U-LEAD з Європою» - наймасштабніший проєкт міжнародної техдопомоги Україні

За словами Кудрик, наймолодша очільниця громади теж, імовірно, - на Чернігівщині. Це - новобраний Яблунівський сільський голова, юристка за освітою Вікторія Сім’ячко, якій лише 25 років.

Принагідно Кудрик згадала й інших високопосадовців-жінок на Чернігівщині або вихідців з регіону. І те, що саме жінка нині очолює й головний орган виконавчої влади області - Чернігівську облдержадміністрацію. Призначена нещодавно її головою Анна Коваленко - єдина в Україні жінка на цій посаді.

У коментарях під постом Ірини Кудрик директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації держслужбовців Володимир Бойко зазначив, що третина жінок у керівництві органами місцевого самоврядування - це традиція Чернігівщини, якій уже років 20, і досить сталий показник. Протилежна ситуація була з головами райдержадміністрацій, на посади яких призначали чоловіків, та останні вибори підтвердили життєві реалії.

Фото: pik.cn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-