У Миколаєві затягується процес прийняття виборчої документації - ОПОРА

У Миколаєві затягується процес прийняття виборчої документації - ОПОРА

Укрінформ
У Миколаєві затягується процес прийняття виборчої документації територіальною виборчою комісією через низку порушень членами ДВК. Зокрема, йдеться про помилки у документах, не запаковані сейф-пакети, заповнені олівцем протоколи тощо.

Про це під час пресконференції повідомив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області Дмитро Баштовий, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі відбувається процес прийому протоколів від ДВК до територіальних комісій, який супроводжується низкою процедурних порушень. Зокрема, члени ДВК приїздять з печаткою, з не запакованими сейф-пакетами, порушеною цілісністю пакування, порядку транспортування виборчої документації», - сказав Баштовий.

Також, за його словами, спостерігачі ОПОРИ фіксують заповнення протоколів олівцем, доставку їх до невідповідної ТВК тощо.

Нерідко ТВК відправляє документи на уточнення або навіть на перерахунок голосів. Отож процес прийому документів затягується.

Читайте також: У Харкові спостерігачку ОПОРИ заблокували в приміщенні дільниці

Деякі члени ДВК перебувають у чергах ще зранку. «Вони скаржаться на втому і висловлюють незадоволення роботою ТВК, але багато в чому винні самі, бо подекуди неуважно поставилися до заповнення документів і свідомо порушують законодавство», - констатує координатор ОПОРИ.

Як повідомлялося, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-