Сутички і черги на узбіччі: на Миколаївщині водії відмовляються зважувати фури

Сутички і черги на узбіччі: на Миколаївщині водії відмовляються зважувати фури

Фото
Укрінформ
Ситуація біля нового пункту габаритно-вагового контролю на Миколаївщині контрольована, частина вантажівок проходить ваговий контроль, інші – стоять на узбіччі в очікуванні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук керівника Укртрансбезпеки Єгора Прокопчука.

«Щодо ситуації в Баштанці – ситуація умовно спокійна. Через новий пункт ГВК пройшло 174 вантажівки. Вночі (проти неділі - ред.) на ділянці чергував посилений наряд Національної поліції. Фури з явними порушеннями габаритно-вагових норм досі продовжують стояти на узбіччі ось такими купками вздовж 30 км. Водії відмовляються проходити зважування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада планує посилити відповідальність за порушення габаритно-вагового контролю

Зазначається, що вночі проти неділі сталося декілька сутичок між водіями вантажівок та громадськими активістами, які приїхали під Баштанку. Але обійшлося без загострення.

На думку голови Укртрансбезпеки Єгора Прокопчука, дана ситуація – яскравий доказ того, як терміново треба змінювати законодавство. Тому він закликає депутатів якнайшвидше розглянути законопроєкт №3743, який вводить штрафи та відповідальність за відмову від проходження ГВК.

Як повідомлялося, 17 жовтня на відремонтованій ділянці дороги Н-11 у м. Новий Буг Миколаївської області встановлено додатковий пересувний пункт ГВК. Але перевізники відмовляються його проходити і створили штучний затор більш як із сотні вантажівок.

Фото: Єгор Прокопчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-