До університету Повітряних сил у Харкові несуть квіти

До університету Повітряних сил у Харкові несуть квіти

Фото, відео
Укрінформ
Небайдужі жителі приносять квіти до Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба, курсанти якого загинули у катастрофі літака біля Чугуєва Харківської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зранку жителі міста несуть квіти та лампадки до головного корпусу вишу, що у центрі міста. Поряд з квітами та лампадками біля входу до навчального закладу вже з'явилися плакати с написами "Нехай земля буде небом для них", "Пілоти не вмирають, вони йдуть у вічний політ і назавжди залишаються у небі".

Люди чекають на зустріч з керівництвом вишу, щоб висловити співчуття. З рук в руки передають смартфони, де на ресурсі одного з телеканалів розміщені фото загиблих.

До університету Повітряних сил у Харкові несуть квіти / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

25 осіб загинули на місці катастрофи, один курсант помер у лікарні від опіків, несумісних із життям. Ще один перебуває на лікуванні.

Читайте також: Держкомісія має до 25 жовтня подати звіт про результати розслідування катастрофи Ан-26 - Шмигаль

За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також: Сім'ям загиблих в авіакатастрофі на Харківщині виділять по 1,5 мільйона допомоги

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибув Президент Зеленський. Він доручив створити державну комісію для розслідування причин катастрофи Ан-26.

В Україні 26 вересня оголошено днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-