На Житомирщині немає проблем зі збутом пошкодженої пожежами деревини - Шмигаль

На Житомирщині немає проблем зі збутом пошкодженої пожежами деревини - Шмигаль

Укрінформ
Лісові господарства Житомирщини, які постраждали внаслідок весняних лісових пожеж, не мають проблем зі збутом пошкодженої вогнем деревини

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу у Коростені на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із реалізацією проблем немає. Підприємства чекають на цю продукцію. Підприємство, де ми перебуваємо (Коростенський завод МДФ - ред.), презентувало один із майданчиків, де переробляється не ділова деревина, а якраз 2-3 сорт, так звані дрова, сухостій, які перетворюються на хороший експортний продукт. А це МДФ-плити, щепа, пелети, які із задоволенням беруть закордонні країни", - зазначив Шмигаль.

За його словами, така продукція має попит і в Україні для виробництва тепла і електроенергії.

Він наголосив, що лісова галузь України потребує системної реформи через низку проблем, успадкованих ще з радянських часів.

Читайте також: Держава має створити умови для ефективного розвитку деревообробної галузі — Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду у вівторок перебуває із робочою поїздкою у Житомирській області. Він вже побував в Українській холдинговій лісопильній компанії та обговорив з представниками деревообробних компаній боротьбу з незаконною вирубкою лісів, запобігання пожежам та розвиток галузі загалом.

Під час масштабних лісових пожеж на Житомирщині навесні вигоріло 43 тис. 200 га території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-