У Кернеса - коронавірус, він у тяжкому стані

У Кернеса - коронавірус, він у тяжкому стані

Укрінформ
Мер Харкова Геннадій Кернес перебуває з 10 вересня у 17-ій міській лікарні з підтвердженим коронавірусом і запаленням легенів.
Про це повідомив ЗМІ 15 вересня на брифінгу директор департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора ввечері після того фейку, який розповсюдив один Телеграм-канал, мер викликав мене в 17-ту лікарню, він там, ми це підтверджуємо. Він дуже багато і голосно сміявся з того, що було розповсюджено в інтернеті. Він попрохав мене зустрітися з вами і розповісти все. Він підтверджує коронавірус і викликане ним двостороннє запалення легенів. Ні про яку кому, ні про який набряк мозку не йдеться», - заявив Сидоренко.

Він зазначив, що стан Кернеса лікарі називають стабільно тяжким.

«Оскільки це COVID, стан стабільно важкий», - сказав Сидоренко. Прогнозів щодо строків одужання медики поки не дають.

Читайте також: Заступник мера Харкова спростовує, що Кернес у комі

При цьому, наголосив Сидоренко, про лікування за кордоном і транспортування в Ізраїль, як повідомляється в одному з Телеграм-каналів, узагалі не йдеться. «В цьому просто немає потреби. Його лікують харківські фахівці», - сказав директор департаменту.

При цьому він, відповідаючи на запитання про можливий вихід із виборчого процесу, наголосив, що Кернес висуватиметься.

«Від блоку імені Кернеса піде один кандидат і виграє ці вибори – це Кернес», - заявив Сидоренко.

На запитання, скільки людей визначено як контактне коло, він не змін відповісти, зазначивши, що це «навіть більше ніж десятки і всі проходять тестування.

Читайте також: Кернес пішов на лікарняний

Також він зазначив, що сесія міськради, яку перенесли на тиждень, не була призначена на 23 вересня.

«Розпорядження про її скликання не було, це був план. Він тим і хороший, що його можна змінити. Мер теж готується до сесії, теж працює з документами. Їх уважно читає і йому потрібен час на цю роботу», - зазначив Сидоренко.

Щодо перебування Кернеса у так званій віп-палаті 17-ї лікарні, начебто, за даними ЗМІ, спеціально для нього облаштованої, Сидоренко не відповів, хоча на початку брифінгу заявив, що був у мера в лікарні.

«Питайте в лікарні. Це їхня господарська діяльність. У мене немає компетенції про таке говорити», - сказав він.

Також Сидоренко не висловив припущень щодо того, коли й де інфікувався мер.

«Ми про це не говорили. В мене теж був коронавірус, а коли я навіть поняття не маю, не знав, поки не здав тест на антитіла», - заявив Сидоренко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня в одному з Телеграм-каналів, присвячених місту, опублікували інформацію, що Кернес перебуває в одній з міських лікарень у комі. Цю заяву спростував агентству віцемер Ігор Терехов. За його словами, міський голова дійсно лікується, але не перебуває в комі. Пізніше пресслужба міськради опублікувала заяву, в якій вказала, що Кернес повністю контролює ситуацію в місті, а чутки розпускають політичні конкуренти-невдахи.

Раніше ЗМІ помітили, що Кернес не з’являвся на публіці біля трьох тижнів. Також журналісти помітили на території 17-ї міської лікарні, де лікуються пацієнти з коронавірусом, машини з кортежу мера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-