У лікарнях Херсонщини медикам обмежили пересування до інших відділень через спалах COVID-19

У лікарнях Херсонщини медикам обмежили пересування до інших відділень через спалах COVID-19

Укрінформ
На Херсонщині після розслідування інциденту у міській лікарні ім. Лучанського, що з 5 по 26 серпня була закрита на карантин через спалах коронавірусу, у медзакладах обмежили пересування медичних працівників між відділеннями.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у понеділок під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Короленко.

«Проаналізовано можливий шлях передачі з відділення у відділення…Понесли покарання відповідальні особи, які, можливо, на якомусь етапі не проконтролювали пересування персоналу, тим паче, пересування хворих по закладу охорони здоров’я (міській лікарні імені Лучанського - ред.). Винесли догани заступнику медичного директора, старшій медичній сестрі. Ми видали наказ по департаменту. …Це заборона пересування навіть медичного персоналу з одного відділення в інше відділення, якщо це не викликано (необхідністю – ред.) консультації вузького спеціаліста. Чітко визначений графік по вузьких спеціалістах, які можуть заходити в те чи інше відділення, щоб надати консультацію», - зазначив Короленко.

За його словами, хворі за консультаціями не йдуть – до них приходить лікар.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА кореспонденту агентства, в обласній інфекційній лікарні у всіх відділеннях встановлено кодові замки.

Читайте также: На Миколаївщині зареєстрували 16 випадків COVID-19 у школах та дитсадках

Наразі в області вже 502 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус: 306 людей одужали,182 - інфікованих COVID-19, 14 - померли.

В Україні за минулу добу виявлено 2 174 нові випадки зараження коронавірусом, від початку епідемії загалом їх зафіксовано 138 068.

Як повідомляв Укрінформ,у Херсоні коронавірус виявили у лікаря та двох медичних сестер реанімаційного відділення Херсонської міської клінічної лікарні ім. Лучанського, а також у хворого з пневмонією з цього відділення, який пізніше помер в обласній інфекційній лікарні, куди його перевели. Померлим виявився відомий в області педагог Микола Рудя, колишній директор Херсонської обласної школи-інтернату для дітей-сиріт.

У зв’язку з виявленням спалаху у лікарні з 5 серпня було припинено виписку й прийом пацієнтів. 26 серпня лікарня відновила звичайний порядок госпіталізації пацієнтів. Станом на 26 серпня 14 осіб по цьому осередку одужали. Троє людей померли. На лікуванні перебувало 13 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-