На Закарпатті в опорних лікарнях уже бракує місць для хворих із COVID-19

На Закарпатті в опорних лікарнях уже бракує місць для хворих із COVID-19

Укрінформ
Погіршення епідситуації на Закарпатті призвело до різкого збільшення кількості госпіталізованих хворих, в лікарнях першої хвилі реанімаційні відділення переповнені.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив Михайло Поляк, головний лікар Закарпатської інфекційної лікарні.

"Погіршення епідситуації на Закарпатті призвело до різкого збільшення госпіталізованих хворих, в лікарнях першої хвилі реанімаційні відділення переповнені. За останні два тижні кількість хворих на коронавірус зросла у рази, ми скоро дійдемо до того, що не будемо мати місця для госпіталізації", - сказав Поляк.

Він пояснив, наразі в лікарнях першої хвилі мало приймають хворих, адже процес одужання йде важко, близько трьох тижнів триває лікування в стаціонарі.

"На сьогодні, 20 червня, на ранок у лікарнях першої хвилі є 179 хворих. Учора виписано лише 11. Не виписуємо — отже, не маємо куди класти нових", - сказав Поляк.

Він також зазначив, що з 19 червня хворих на COVID-19 госпіталізують в районні лікарні.

"Але в деяких районах — Хустському, Свалявському, Іршавському, вони також переповнені. На сьогодні є понад 30 хворих в кожній", - сказав він.

Читайте також: За добу у Києві підтвердили 76 випадків коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті за минулу добу у 109 осіб підтверджено коронавірус методом ПЛР. Це другий за останній тиждень антирекорд з початку пандемії. Попередній область встановила 17 червня, тоді зафіксували 82 нові випадки.

В Україні станом на ранок 20 червня підтверджено 35 825 випадків COVID-19, з них за добу — 841 нових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-