Священника УПЦ МП оштрафували на 34 тисячі за порушення карантину на Великдень

Священника УПЦ МП оштрафували на 34 тисячі за порушення карантину на Великдень

Укрінформ
Івано-Франківський міськсуд визнав винним священника УПЦ МП у недотриманні карантинних заходів і зобов’язав його сплатити 34 тисячі гривень адмінштрафу.

Про це йдеться у постанові Івано-Франківського міського суду.

«Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 №372239 від 21.04.2020, 21.04.2020 о 08 год 30 хв в м.Івано-Франківську по вул. Чорновола, 6Б, священник УПЦ Московського патріархату всупереч постанови Кабінету Міністрів України №255 від 02.04.2020 року, змін до постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 року, а саме підпункту 7 пункту 2, провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 44-3 КУпАП. …Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі дві тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень», - йдеться у постанові.

Літургію священник УПЦ МП проводив 21 квітня. На ній були присутні близько 20 осіб, з них до 8 парафіян знаходились у храмі, а решта – на його території. Під час хресної ходи половина вірян була без захисних масок попри те, що священник знав про вимоги карантинних заходів. Також під час освячення люди були без масок і не дотримувались безпечної дистанції.

Читайте також: Коронавірус виявили у 11 ченців монастиря УПЦ МП на Хмельниччині

«З даного приводу визнає свою провину у вчиненому, оскільки як не забезпечив порядок дотримання антикарантинних заходів на території храму під час святкування пасхальних свят», - зазначається у документі.

Відомо, що на судове засідання священник не з’явився попри те, що був повідомлений належним чином.

Постанова Івано-Франківського міського суду може бути оскаржена упродовж 10 днів з дня її винесення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-