Поблизу Слов'янська триває відбудова лікарні, пошкодженої обстрілами окупантів

Поблизу Слов'янська триває відбудова лікарні, пошкодженої обстрілами окупантів

Відео
Укрінформ
У селищі Семенівка поблизу Слов’янська на Донеччині триває відновлення корпусів психіатричної лікарні, пошкодженої обстрілами російських окупантів у 2014 році. Вартість робіт перевищує 200 млн грн.

Про це повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

«У селищі Семенівка поблизу м. Слов’янська продовжуються роботи з відбудови психіатричної лікарні, яка зазнала суттєвих пошкоджень під час активної фази бойових дій у квітні-липні 2014 року... Наразі роботи з відновлення адміністративного корпусу завершені на 70%, а головний корпус готовий на 90%», - йдеться у повідомленні.

За словами голови Донецької ОДА Павла Кириленка, ця лікарня була заснована у 1958 році, мала шість лікувальних і чотири господарчі корпуси. Під час активної фази бойових дій у квітні-липні 2014-го два з них були повністю зруйновані, чотири - суттєво пошкоджені. За допомогою міжнародних організацій, зокрема німецької федеральної компанії GiZ та Люксембурзького Червоного Хреста, у 2016-му році було відкрито психотуберкульозне, а у 2017-му - дитяче відділення.

Зараз коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету будуються основний та адміністративний корпуси. А за допомогою Люксембурзького Червоного Хреста відновлюють харчоблок, уточнив очільник області.

Читайте також: У Словянську почали реконструкцію стадіону імені Скиданова - фото

Кириленко додав, що вартість відбудови головного корпусу становить 185 млн грн, а будівництво адміністративного коштуватиме 60 млн грн.

Голова ОДА також заявив, що обласна влада планує заново побудувати ще два зруйновані корпуси лікарні, зараз триває пошук джерел фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-