У Вінниці лікарням передали 16 тисяч біозахисних костюмів

У Вінниці лікарням передали 16 тисяч біозахисних костюмів

Фото
Укрінформ
У Вінниці в четвер до 13 міських лікарень передали 16 тисяч костюмів біозахисту, придбаних коштом міського бюджету.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«На двох вінницьких фабриках «Володарка» та «Поділля» продовжують шити захисні комбінезони для лікарів. Сьогодні, 7 травня, до вінницьких лікарень передали 16 000 костюмів біозахисту. Їх отримають 13 міських закладів охорони здоров’я», - йдеться у повідомленні.

У Вінниці до лікарень передали 16 тисяч костюмів біозахисту / Фото: vmr.gov.ua

Зазначається, що рішення про забезпечення засобами індивідуального захисту лікарень міська рада прийняла ще у березні. Найбільші потреби у спецодягу має Вінницька міська клінічна лікарня №1, як базова для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

«Ми розпочали з масок одноразових марлевих і перейшли до вироблення костюмів і захисних халатів. На сьогодні день ми вже першу партію - 16 тисяч костюмів від «Володарки» отримали. Ми уже закрили потребу одного місяця. У цілому тільки костюмів треба 24 тисячі штук на всю медичну галузь на місяць. Зараз ми розмістили ще додаткове замовлення на наших підприємствах, приблизно до 20 тисяч», - цитує відомство міського голову Сергія Моргунова.

Читайте також: Сільським лікарням на Запоріжжі передали 14 "швидких"

З початку епідемії медикам також допомагають волонтери, вінничани, громадські організації. Станом на 7 травня з централізованої поставки міські заклади охорони здоров’я отримали 335 костюмів. За кошти бюджету громади забезпечено 23,3 тис. захисних костюмів. Ще майже 700 надійшло від ініціативи «СтопВірус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-