У Луцьку відділення гематології закрили на карантин через спалах COVID-19

У Луцьку відділення гематології закрили на карантин через спалах COVID-19

Укрінформ
Через спалах COVID-19 гематологічне відділення Волинської обласної клінічної лікарні зачинили до 8 травня. Тут інфікувалися 21 медичний працівник і щонайменше 14 пацієнтів.

Про це заступниця голови Волинської облдежадміністрації Тетяна Щербак повідомила 30 квітня під час чергового онлайн-брифінгу щодо боротьби з коронавірусом, інформує пресслужба ОДА.

"Посадовиця розповіла, що ситуацію, яка виникла у гематологічному відділенні Волинської обласної клінічної лікарні із спалахом COVID-19, вдалося локалізувати, а саме відділення зачинене до 8 травня. У приміщеннях провели знезараження та дезінфекцію, пацієнтів та персонал протестували на наявність коронавірусу лабораторним методом", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що усіх пацієнтів, які перебували у відділенні та могли контактувати з першою інфікованою, перевели у другий корпус Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Тарасове (раніше – с.Боголюби).

Читайте також: У Луцьку знайшли альтернативу відкриттю ринків

У 14-ти із 22 пацієнтів гематології, згідно результатів тестування методом ПЛР, виявили позитивний результат на COVID-19. Вони лікуються в інфекційному відділенні, перебуваючи в окремих боксах. Зважаючи на легкий перебіг коронавірусної хвороби, вони отримують основне лікування, яке стосується гематологічного захворювання.

Вісьмох пацієнтів гематології з двома негативними щодо COVID-19 результатами ПЛР-тесту тестуватимуть повторно і, у разі підтвердження негативного результату, випишуть.

Для хворих, у яких пізніше виникла потреба пройти курс лікування у гематологічному відділенні, в обласній лікарні на проспекті Грушевського виділили 4 окремі бокси у відділенні ревматології. Якщо потрібно буде, їх кількість збільшать.

Наразі проведено тестування методом ПЛР не лише медпрацівників гематології, а й майже усіх з колективу обласної лікарні, хто так чи інакше міг контактувати із пацієнтами. На сьогоднішній день підтверджений 21 випадок інфікування медиків, з них – 2 лікаря, 12 медичних сестер, 7 санітарок. Шестеро із них лікується в стаціонарі інфекційного відділення, решта – на самоізоляції.

Загалом в інфекційному відділенні наразі лікується 32 хворих, 23 – з підтвердженими результатами на коронавірус, 9 – вже мають негативні результати і чекають повторного підтвердження.

В реанімації перебувають три пацієнти, з них двоє підключені до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ). Одну жінку, яка була у важкому стані, сьогодні відключили від апарату і переводять у інше відділення доліковуватись.

Щербак також повідомила, що, перший пацієнт, який потрапив на лікування в оновлений корпус в Боголюбах, третій тиждень без свідомості, але його стан стабільний. Цей чоловік був доставлений із Нововолинська, він має багато супутніх захворювань, зокрема цукровий діабет та ниркову недостатність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-