Ланцюг зараження коронавірусом у Подільську вдалося розірвати - Одеська ОДА

Ланцюг зараження коронавірусом у Подільську вдалося розірвати - Одеська ОДА

Укрінформ
Епідситуацію в райцентрі Подільськ Одеської області, де стався спалах коронавірусу, контролює відряджена з Одеси спеціальна комісія експертів медицини катастроф. Спільними зусиллями медиків та влади ланцюг зараження коронавірусом місцевих жителів вдалося розірвати.

Таку заяву оприлюднив 30 квітня на брифінгу голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдяки вжитим екстреним заходам, в тому числі відрядженій до Подільська групу експертів медицини катастроф, вдалося стабілізувати ситуацію в райцентрі - розірвали ланцюг заражень жителів коронавірусом. Маємо підстави сподіватись, що в місті більш не буде стільки нових інфікувань", - зазначив Куций.

За його словами, зараз працівники медустанов області збільшують кількість тестувань жителів за сучасною технологією, яка дає змогу виявляти тих осіб, що є безсимптомними носіями коронавірусу, а також тих, що вже перехворіли на COVID-19.

Протягом квітня прийнято близько 250 громадян на обов'язкову обсервацію на базі санаторію ім. Пирогова, медики провели їм ПЛР-тестування. Більше півсотні осіб, прибулих з-за кордону, вже поїхали додому. Усього фахівцями двох вірусологічних лабораторій МОЗ в Одесі виконано більше 4 тисяч досліджень.

Читайте також: Епідемічну ситуацію в Подільську контролюватиме комісія експертів медицини катастроф - ОДА

За даними керівників міст і районів Одещини, протягом березня-квітня з місцевих бюджетів для запобігання поширенню та протидії коронавірусній інфекції спрямовано 415 мільйонів гривень. Зокрема, переказано на придбання медикаментів 23 мільйони гривень, засобів індивідуального захисту - 48 мільйонів, придбання медичного обладнання - 53 мільйони, дезінфекцію - 13 мільйонів.

Крім того, централізовано поставлено "опорним" медустановам області багато тисяч захисних костюмів, респіраторів та окулярів, зараз медперсонал забезпечний усім необхідним для лікування пацієнтів, уражених коронавірусною інфекцією.

Станом на 30 квітня в межах області лабораторно підтверджено 277 випадків захворювань на COVID-19, в тому числі в Одесі - 67, у Подільську - 98 і в Біляївському районі - 36. Вже одужали 16 жителів Одещини.

Як повідомлялося, станом на 9:00 30 квітня в Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. Зокрема хворобу підтверджено у 717 дітей та 2 063 медиків. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Фото: suspilne.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-