Підприємці влаштували автопротест у Дніпрі

Підприємці влаштували автопротест у Дніпрі

Відео
Укрінформ
Автопротест проти несправедливих умов карантину щодо малого бізнесу висловили підприємці Дніпропетровщини. Маршрут колони з 50 автомобілів пройшов через міську раду Дніпра, обласну раду і обласну державну адміністрацію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники дотримувались умов карантину, не залишали авто, були в рукавичках і масках. Вони вимагали зниження податків на період карантину та встановлення обмежень по виплаті орендної плати на період карантину. Зокрема, на вікнах авто вони прикріпили такі вимоги: “Мораторій на перевірки мікробізнесу!”, “Кредитні канікули на час карантину!”, “Знизити податок на землю на 6 місяців!” та інші.

Як повідомляв Укрінформ, Дніпровська міська рада пішла назустріч підприємцям і з 1 травня до 1 червня скасувала єдиний податок для першої групи, а для другої зменшила вдвічі.

Дніпропетровська обласна рада зверталася до Кабінету міністрів щодо необхідності відкриття ринків та зменшення карантинних обмежень.

Читайте також: У Сумах підприємці провели автопробіг проти карантинних обмежень

У Дніпропетровській області з 1 травня відновлюють роботу 154 ринки, які мають дотримуватися карантинних правил.

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня, дозволивши працювати продовольчим ринкам.

Фото: dp.informator.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-