У Сумах підприємці провели автопробіг проти карантинних обмежень

У Сумах підприємці провели автопробіг проти карантинних обмежень

Відео
Укрінформ
У четвер, 30 квітня, підприємці Сум провели у місті автопробіг, виступаючи за зняття карантинних обмежень в їхній роботі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут зібралися ті, хто постраждав від дій влади, яка, посилаючись на карантин, знищує малий і середній бізнес. Я плавно йду на дно, мій бізнес зупинився, шостий тиждень я не працюю, оренди ростуть, рахунки лежать, зарплату платити нічим. Накипіло!», - розповів журналістам один з учасників акції Дмитро Ганіченко.

Інший сумський підприємець, ветеран АТО Владислав Вєтров сказав, що такою акцією вони хочуть вказати владі на порушення конституційних прав людей.

«Уряду треба показати, що ми сила і можемо вийти в будь-який момент, не порушуючи їхніх карантинних методів», - заявив підприємець.

Учасники акції у кількості близько 50 чоловік наголосили, що вона не носить політичного характеру.

Підприємці проїхалися центральною частиною міста, після чого підготували резолюцію та звернення до Сумського міського голови Олександра Лисенка.

За інформацією відділу комунікації Нацполіції у Сумській області, інцидентів під час проведення акції не зафіксовано, автівки проїхалися містом, не порушуючи правил ані карантину, ані дорожнього руху.

Читайте також: У Житомирі підприємці влаштували автопробіг, аби їм дозволили працювати під час карантину

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня 2920 року уряд прийняв постанову № 211, згідно з якою на час оголошення карантину заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Станом на ранок 30 квітня 2020 року на Сумщині 102 офіційно підтверджених випадів захворювання на COVID-19, що на чотири більше, ніж було напередодні, з них 4 летальні (по два у Конотопському та Кролевецькому районах). 57 людей вилікувалося.

В Україні станом на 9:00 30 квітня 10 406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальних, 1238 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Фото: sumy.today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-