У Житомирі підприємці влаштували автопробіг, аби їм дозволили працювати під час карантину

У Житомирі підприємці влаштували автопробіг, аби їм дозволили працювати під час карантину

Відео
Укрінформ
У Житомирі автопробіг «Ні подвійним стандартам карантину!», під час якого представники малого і середнього бізнесу вимагали відновити роботу непродовольчих магазинів та ринків, зібрав близько 180 автомобілів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів співорганізатор автопробігу, голова громадської організації «Союз споживачів міста Житомира» Микола Кравченко.

«Головна наша вимога – запуск малого і середнього бізнесу, а саме непродовольчих ринків і магазинів, перукарень, салонів краси, бізнесу, який займається навчанням, громадського транспорту, але не в обсязі 10 пасажирів, як зараз, а на всі місця. У нас 11 пунктів вимог і пропозиції виходу з карантину для бізнесу», - зазначив Кравченко.

У Житомирі підприємці влаштували автопробіг / Фото: Василь Хом’юк, Укрінформ

Автопробіг за участі близько 180 автомобілів стартував від ТРЦ «Глобал UA», під час якого учасники проїхали вулицями міста і зупинилися на майдані С. П. Корольова, де з ними поспілкувалися міський голова Житомира Сергій Сухомлин та голова ОДА Віталій Бунечко.

Мер обласного центру запросив підприємців 4 травня на зустріч, під час якої будуть оприлюднені пропозиції міськради до Кабінету міністрів щодо відновлення роботи продовольчих ринків і магазинів, літніх майданчиків та торгівельних центрів.

За словами Кравченка, у Житомирі близько 32 тисяч представників малого і середнього бізнесу, більшість з яких під час карантину не можуть працювати.

Читайте також: У Чернігові підприємці влаштували автопробіг, вимагаючи дозволити їм працювати

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі з 1 травня відновлюють роботу ринки, заклади громадського харчування та перукарні, які мають дотримуватися карантинних правил.

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня, дозволивши працювати продовольчим ринкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-