Лікарню в Бердичеві хочуть закрити на карантин через спалах COVID-19 серед медпрацівників

Лікарню в Бердичеві хочуть закрити на карантин через спалах COVID-19 серед медпрацівників

Укрінформ
Головний санітарний лікар Житомирської області Зіновій Парамонов вимагає, аби міську лікарню Бердичева перевели на карантин через спалах коронавірусу серед її працівників.

Про це Парамонов зазначив на брифінгу в Житомирській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мною винесена постанова і направлена керівництву міста, що така лікарня повинна бути переведена в карантин, і мають бути застосовані заходи до головного лікаря і заступників», - зазначив санлікар.

Парамонов зауважив, що Бердичівська міська лікарня є серйозним вогнищем коронавірісу. Майже 40% інфікованих в області медпрацівників зосереджені саме в тому закладі.

Санітарний лікар акцентує, що це трапилося внаслідок грубих порушень санітарних, протиепідемічних і тактичних заходів, яких не дотримувалися, коли туди потрапляли хворі або люди з підозрою на коронавірус.

Наразі в Житомирській області підтвердили COVID-19 у 77 медичних працівників.

Читайте також: На Житомирщині підтвердили 17 нових випадків COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, джерелом спалаху коронавірусу серед медичних працівників у Бердичеві стала їхня колега, яка спілкувалася з приїжджим із-за кордону, але про своє зараження не знала.

На Житомирщині зареєстрували 374 випадки COVID-19, 10 з яких летальні, а 21 пацієнт одужав. Найбільша кількість хворих у Житомирі – 126, Бердичеві – 73 та Коростені – 69.

Станом на 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 10 406 випадків захворювання на COVID-19. За добу зареєстровано 540 випадків. Загалом з початку епідемії 1238 осіб одужали, а 261 людина померла.

Фото: berdychiv.likarnja.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-