На Рівненщині до роботи у жорстких карантинних умовах готові 12 ринків

На Рівненщині до роботи у жорстких карантинних умовах готові 12 ринків

Укрінформ
У Рівненській області до робити в умовах карантину готові 12 ринків.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації

«До роботи у жорстких карантинних умовах готові 12 ринків Рівненщини. Ми за попередні дні разом з Держпродспоживслужбою обстежили ринки, які потенційно можуть бути відкритими. Наразі в області є 33 зареєстровані агроринки, але лише 12 з них виявили готовність працювати із достатньо жорсткими санітарними обмеженнями. Тобто, вони нестимуть відповідальність за режим обмежень, визначений Кабміном та рішенням обласної комісії. Рекомендуватимемо з 30 квітня органам місцевого самоврядування приймати рішення відкривати ринки з дотриманням усіх карантинних обмежень», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Він також додав, що на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено здійснення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог, а також обов’язкова присутність не менше двох інспекторів протягом всього часу їх роботи.

Як повідомляло агентство, уряд затвердив вимоги щодо роботи агропродовольчих ринків на період карантину.

Читайте також: У Тернополі відмовилися відкривати продуктові ринки

Прийняті зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, дозволять забезпечити населення харчовими продуктами за доступними цінами, вважають в уряді. Також будуть створені умови для збуту продуктів, вирощених фермерами і сімейними господарствами, а також отримання ними доходів.

У свою чергу, головний державний санітарний лікар України розробив та затвердив перелік вимог щодо профілактичних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 під час здійснення торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-