У Тернополі відмовилися відкривати продуктові ринки

У Тернополі відмовилися відкривати продуктові ринки

Укрінформ
Продовольчі ринки у Тернополі запрацюють не раніше, ніж після закінчення карантину.

Таке рішення ухвалили власники ринків міста на засіданні Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом, йдеться на сторінці штабу у Facebook.

«На засіданні оперативного штабу обговорено ситуацію щодо можливості відкриття ринків у Тернополі. Зважаючи на ріст захворюваності на коронавірус, керівники ринків наголосили, що не хочуть ризикувати здоров’ям як своїх працівників, так і тернополян. Тому прийняли рішення: до 11 травня продовольчі ринки у Тернополі не відкривати», - йдеться у повідомленні.

Водночас, як повідомили кореспонденту агентства у міському управлінні Держпродспоживслужби, стан готовності до відкриття ринків обговорювали з їх директорами, оскільки постановою Головного державного санітарного лікаря України затверджено певні вимоги при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

За словами представників трьох зареєстрованих ринків у Тернополі, там наразі немає можливості належно забезпечити відстань між робочими поверхнями продавців, а також забезпечити усіх захисними екранами між продавцями і покупцями.

Читайте також: В Україні запрацюють 872 ринки, на кожному - по два інспектори

При цьому керівники ринку зазначили, що наражати на небезпеку продавців та покупців не будуть.

Також одним із факторів є те, що на ринках, найбільш вірогідно, не буде достатньої кількості відвідувачів, оскільки громадський транспорт не курсує у звичному режимі руху. Тож, до 11 травня ринки у Тернополі не працюватимуть.

Читайте також: На Херсонщині нарахували 71 ринок, планують відкрити більш як половину

Як повідомляло агентство, постановою Головного санітарного лікаря України визначено ряд вимог, за яких ринки могли б працювати.

Нагадаємо, кількість нових випадків коронавірусу у Тернополі продовжує рости і сягає 53-х.

На Тернопільщині зареєстровано 708 випадків COVID-19, з них – 12 летальні.

Як повідомлялося, в Україні за весь час пандемії на COVID-19 захворіло 9866 людей. З них одужали 1103 особи, летальних випадків - 250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-