На Запоріжжі зводять Центр надання медичної допомоги

На Запоріжжі зводять Центр надання медичної допомоги

Велике будівництво
Укрінформ
В рамках національного проєкту «Велике будівництво» під Запоріжжям в селищі Сонячне тривають роботи з будівництва Центру первинної медичної допомоги.

Як просуваються роботи сьогодні проконтролював голова Запорізької ОДА Віталій Туринок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Запоріжжі зводять Центр надання медичної допомоги / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

«Велике будівництво» – це масштабний проєкт. Не дивлячись на всесвітню пандемію коронавірусу, в нашій області продовжуються роботи на визначених об’єктах. Ми розуміємо, наскільки вони є важливими та потрібними для місцевих жителів. Серед них є і цей медичний заклад у селищі Сонячне. На сьогодні кошти на його будівництво є, матеріали є. Об'єкт буде сучасним», – зазначив Туринок.

Загальна вартість об'єкту - 12,5 млн гривень, 1,5 млн грн з яких — гроші Широківської ОТГ.

Наразі громада орендує приміщення у центральної районної лікарні.

«Ми дуже чекаємо на цей об'єкт. Це буде центральна амбулаторія всієї нашої первинної медицини. Його відкриття дозволить покращити якість медичних послуг. Допомогу зможуть отримувати 12,5 тисяч населення громади», - сказав голова ОТГ Денис Коротенко.

Роботи з будівництва почались в кінці 2019 року. Замовником є департамент капітального будівництва Запорізької ОДА, підрядник - ТОВ «Грифон груп».

На сьогодні підрядна компанія вже завершила усі земляні роботи, зведена будівля майбутнього Центру, виконаний монтаж внутрішніх мереж, мереж каналізації та водопостачання. Необхідно облаштувати вентиляційні шахти, покрівлю, утеплити фасад, зробити монтаж системи опалення, вентиляції, кондиціонування, електрообладнання, електроосвітлення.

Читайте також: У Бердичеві ремонтують дві міські дороги

Керівник департаменту капбудівництва Віктор Ярош зазначив, що на сьогодні роботи виконані на 4,5 млн гривень. Завершити будівництво мають в кінці червня.

«В нашій області будується 17 амбулаторій, але така — лише одна. Вона знаходиться в межі міста, населені пункти, що поруч, густонаселені, тож амбулаторія розрахована на більшу кількість пацієнтів, ніж у сільських районах», - сказав Ярош.

За його словами, цей самий підрядник будує ще 6 об'єктів, роботи виконуються з випередженням графіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-