У Сумах на період карантину непрацюючим підприємцям зробили податкові канікули

У Сумах на період карантину непрацюючим підприємцям зробили податкові канікули

Укрінформ
У Сумах депутати міськради підтримали непрацюючих фізичних осіб-підприємців, звільнивши їх на період карантину від сплати єдиного податку.

Відповідне рішення прийнято 29 квітня під час проведення в режимі онлайн чергового засідання сесії Сумської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тимчасово, на період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, встановити наступні ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць (за місяці в яких діяв карантин): для першої групи платників єдиного податку – 0% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року; для другої групи платників єдиного податку – 0% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року», - йдеться у рішенні.

Окрім того, для цих ФОПів протягом календарного місяця, наступного за місяцем, в якому будуть зняті обмеження для роботи, діятимуть наступні ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць: для першої групи платників єдиного податку – 5% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року; для другої групи – 5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Водночас депутати доручили міському департаменту забезпечення ресурсних платежів підготувати на наступну сесію звернення до керівництва держави з проханням зменшити податкове навантаження й на інші групи підприємців.

Читайте також: У Полтаві підприємцям-протестувальникам пообіцяли допомогу

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Сумська міськрада звільнила непрацюючий бізнес від орендної плати за комунальне майно під час карантину. Своїм рішенням депутатський корпус доручив міському департаменту забезпечення ресурсних платежів припинити нарахування орендної плати за користування майном комунальної власності Сумської міської ОТГ наступним орендарям.

29 квітня до цього рішення депутати міськради внесли зміни, звільнивши на період карантину від орендної плати за комунальне майно громадські спілки учасників АТО/ООС, релігійні та організації людей з інвалідністю.

Станом на ранок 29 квітня 2020 року на Сумщині 98 офіційно підтверджених випадів захворювання на COVID-19, що на три більше, ніж було напередодні, з них 4 летальні (по два у Конотопському та Кролевецькому районах). 55 людей вилікувалося.

Загалом в Україні станом на 9:00 29 квітня 9 866 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-