На Вінниччині з 19 квітня закриваються усі ринки

На Вінниччині з 19 квітня закриваються усі ринки

Укрінформ
На Вінниччині з 19 квітня відповідно до рішення обласної комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій закриваються усі ринки.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Найзначніше нове обмеження – це закриття ринків, усіх, без виключення з 19 квітня. Якщо ми цього не зробимо, то карантин може бути продовжено до вересня», - повідомив Скальський.

За його словами, є висока вірогідність, що саме після Великодніх свят буде значне збільшення кількості хворих на коронавірус, тому головним завдання керівництва області є недопущення цього і стабілізація ситуації. Але це залежить від того, наскільки свідомо громадяни сприйматимуть та виконуватимуть усі нові обмеження.

«Ми серйозно посилюємо заходи безпеки в обласній державній адміністрації. Структурні підрозділи та загалом усі працівники, які забезпечують життєдіяльність області під час карантину, усі повинні ще ретельніше виконувати обмеження в спілкуванні, під час роботи з документами, інші настанови, – це моє наполегливе прохання», - зазначив голова ОДА.

Як приклад, посилення карантинних заходів посадовець назвав запроваджене міською радою припинення руху громадського транспорту великодніх вихідних у Вінниці з 18:00 суботи до 11:00 неділі.

Читайте також: Міський голова Вінниці не схвалює рішення про закриття продовольчих ринків

Як повідомляв Укрінформ, запроваджені урядом на період карантину обмежувальні заходи спрямовані на те, щоб не було одночасно великої кількості хворих на коронавірусну хворобу.

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Спочатку карантин було запроваджено до 3 квітня, а потім продовжено до 24 квітня.

Також із 6 квітня уряд посилив обмежувальні заходи, встановивши, що не можна перебувати в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно.

Заборонено переміщення групою більш як дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності, спортивних та дитячих майданчиків. Не можна перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-