На Миколаївщині відправили на обсервацію 16 медиків через контакт із хворими на COVID-19

На Миколаївщині відправили на обсервацію 16 медиків через контакт із хворими на COVID-19

Відео
Укрінформ
На обсервацію відправили 16 медиків Вознесенської центральної лікарні, які контактували із першими на Миколаївщині хворими на коронавірус.

Про це сказав міський голова Вознесенська Віталій Луков у своєму відеозверненні у Facebook.

«9 квітня двох пацієнтів привезли в нашу Вознесенську лікарню, а не в Миколаївську обласну інфекційну. Кажуть, що не такі були симптоми. Наші лікарі за півтори години в результаті додаткових обстежень з'ясували, що є небезпека коронавірусу і та ж бригада «швидкої допомоги» відвезла цих пацієнтів до Миколаєва. Таким чином, зараз на обсервацію розміщено 16 медичних працівників, які контактували з даними пацієнтами», - зазначив Луков.

За його словами, також у Воронівці проводять обстеження 10 осіб, які контактували з хворими. У селі облаштовують пункт пропуску, який буде максимально обмежувати виїзд людей із цього населеного пункту.

Читайте також: Двоє перших пацієнтів з Миколаївщини — у реанімації

Луков також зазначив, що серед контактуючих із хворими були працівники пошти та служби з надзвичайних ситуацій.

Він також заявив, що з понеділка, 13 квітня, у Вознесенську призупинять рух громадського транспорту і закриють ринок.

Як повідомлялося, до 11 квітня Миколаївщина була єдиним регіоном України, де не було зареєстровано жодного випадку коронавірусу.

У суботу, 11 квітня, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що у Миколаївській області зафіксовано перші два випадки COVID-19 у людей, які повернулися з Польщі.

Читайте також: Головний санлікар Миколаївщини спростував інформацію про неякісні реагенти для тестів

Жінки, у яких підтвердився коронавірус, жительки села Воронівка Вознесенського району. Вони обидві пенсіонерки, з однієї сім'ї.

За даними ОДА, їхній стан здоров’я зараз характеризується між середнім і важким. Вони знаходяться в реанімації, але не підключені до апаратів ШВЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-