Маріуполь отримав лабораторію для діагностики коронавірусу

Маріуполь отримав лабораторію для діагностики коронавірусу

Фото
Укрінформ
До Маріуполя надійшла лабораторія для проведення досліджень на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Про це 10 квітня повідомили в Маріупольській міській раді.

«До Маріуполя надійшла лабораторія для проведення досліджень на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Обладнання розмістили в центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом, на базі міської лікарні № 4», - йдеться у повідомленні.

До Маріуполя надійшла ПЛР-лабораторія для діагностики коронавірусу/ Фото: Маріупольська міська радіа

Зазначено, що лабораторія компактна і автоматизована, і завдяки її невеликим розмірам відсутнє обмеження щодо розміщення пристрою.

ПЛР-лабораторія дозволяє з високою точністю визначати наявність коронавірусної інфекції в організмі людини, результат можна отримати за 40 хвилин. Також виявляє віруси грипу типів А, В, респіраторно-синцитіальний вірус, аденовірус, риновіруси людини і мікоплазменної пневмонії.

На основі технології полімезарной ланцюгової реакції система може бути використана із зразками біологічних матеріалів людини з верхніх дихальних шляхів для клінічного виділення нуклеїнових кислот, ампліфікації, аналізу ДНК або РНК.

У міськраді нагадали, що це обладнання подаровано місту благодійним фондом.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, раніше результати аналізів з Києва доводилося чекати три дні, а тепер процес виявлення інфікованих прискориться.

Читайте також: Ляшко розповів про “спецоперацію” МОЗ для перевірки “феномена” Миколаївщини

«Це дозволить максимально швидко приймати рішення відносно лікування пацієнтів. А як показує міжнародна практика, головне - швидкість впливу», - підкреслив мер.

Це вже друга лабораторія для діагностики COVID-19 у регіоні. Перша запрацювала 6 квітня у Донецькому обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом у місті Слов’янськ на півночі області.

Як повідомляв Укрінформ, всього в Донецькій області на ранок 10 квітня було підтверджено 11 випадків COVID-19: 6 - в Маріуполі, 1 - в Білозерському, 1 - в Мирнограді і 2 - в Дружківці, один з них летальний, а одна жінка в Бахмуті одужала.

В Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-