На Донеччині – перша смерть від коронавірусу

На Донеччині – перша смерть від коронавірусу

Оновлено
Укрінформ
У місті Дружківка Донецької області помер 84-річний чоловік, у якого виявили коронарвірусну інфекцію COVID-19. Це перший на Донеччині летальний випадок від коронавірусу.

Про це 6 квітня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«На Донеччині - перший летальний випадок від коронавірусу. У Дружківці помер 84-річний чоловік, у якого наявність COVID-19 була підтверджена лабораторно», - написав очільник області.

Читайте також: На Херсонщині від COVID-19 померла медсестра, її колеги - на самоізоляції

Він висловив д співчуття рідним та близьким покійного та додав, що зараз проводиться робота з виявлення кола його контактних осіб.

Триває епідрозслідування. З’ясувалося, що у чоловіка 14 діб перед хворобою не було епідконтакту, і тому його з запаленням легень госпіталізували у звичайну лікарню.

«Наразі триває епідрозслідування, з'ясовуються всі контакти померлого чоловіка. Коли епідрозслідування буде завершене, стане зрозуміло, як він захворів. Щодо контактних осіб, у них будуть проведені і швидкі тести, і в разі необхідності буде встановлено діагноз в лабораторії», - сказав начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Олександр Педенко.

Він пояснив, що цього хворого 84-річного чоловіка помістили в звичайну міську лікарню в Дружківці тому, що у нього «не було епідконтакту протягом 14 діб з часу, коли він захворів». Саме тому і будуть зараз з’ясовувати, коли і як він захворів, а потім помер від запалення легень.

Читайте також: Медики на Донеччині отримали 700 захисних костюмів

Педенко також повідомив, що медичні працівники, які контактували в лікарні з померлим, зараз залишаються в лікарні, працюють, стан їх здоров’я під наглядом.

«Щодо лікарів та медичних працівників. Вони можуть піти на самоізоляцію. Але наскільки мене відомо, лікарі не кинули своїх пацієнтів, вони залишилися в лікарні. Вони і ночують в лікарні позмінно, щоби уникнути, на випадок, якщо в них є зараження, власних родин і мешканців міста Дружківки. Вони повинні постійно носити індівідуальні засоби захисту і, якщо швидкий тест буде позитивний на коронавірусну інфекцію, а потім і підтверджений лабораторно, тоді будемо далі все вирішувати по мірі надходження питань», - пояснив Педенко.

Він зауважив, що померлий чоловік був 9-им з тих, у кого на Донеччині COVID-19 підтвердили лабораторно, інші 8 хворих продовжують лікування.

Як повідомлялось, в Україні на ранок 6 квітня 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-