Експрес-тести виявили коронавірус  у трьох водіїв львівських автобусів

Експрес-тести виявили коронавірус у трьох водіїв львівських автобусів

Фото
Укрінформ
У Львові провели експрес-тести на коронавірус близько 150 водіям тролейбусів і 100 - автобусів. У трьох працівників автобусного парку результати виявилися позитивними.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Сьогодні розпочалося проведення експрес-тестів на виявлення коронавірусу у водіїв ЛК АТП № 1. Як повідомив директор ЛК АТП № 1 Орест Хамула, 100 водіям автобусів було проведено експрес-тести на наявність антитіл до коронавірусу SARS-COV-2. За результатами тестування у 97 водіїв результат негативний, а у трьох водіїв зафіксовано підозру на коронавірус. У цих працівників відібрано матеріали для проведення аналізу методом ПЛР", - йдеться у повідомленні.

Медики роблять експрес-тести на коронавірус водіям львівського громадського транспорту / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Хамула зазначив, що водії, у яких експрес-тести дали позитивні результати, з початку року за кордоном не перебували і не мають жодних симптомів хвороби. Їх скеровано на самоізоляцію. Також експрес-тести провели шести водіям, диспетчерам і касирам, які контактували з цими водіями. У них результати тестів негативні.

Завтра заплановано протестувати ще 100 водіїв АТП.

Крім того, Хамула зазначив, що всі водії щоденно отримують маски третього рівня захисту, по дві пари рукавичок та антисептики. Також усі автобуси АТП № 1 щодня приходять дезінфекцію.

Стосовно водіїв тролейбусів директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо повідомив, що сьогодні було протестовано приблизно 70 водіїв, учора - 75. У всіх негативний результат. Завтра проведуть тестування контролерів, касирів і водіїв автомобілів, які відвозять водіїв тролейбусів додому.

Читайте також: На Сумщині функціонує 25 санітарних КПП , сім – з камерами спостереження

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відучора, 30 березня, за допомогою експрес-тестів, які місто закупило за кошти благодійників, почали перевірку на коронавірус медиків, соціальних працівників та водіїв громадського транспорту. За результатами тестування вже вчора з'явилося дві підозри на інфікування: у пацієнтки 5-ї лікарні (1965 р.н.), яка 25 березня поступила з пневмонією, і у водійки трамваю (1970 р.н.), у якої не було ознак хвороби.

Станом на 10.00 ранку 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужало.

У Львівській області зафіксовано 6 випадків захворювання, одна жінка одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-