На Вінниччині лікар заразив COVID-19 пацієнта і трьох колег

На Вінниччині лікар заразив COVID-19 пацієнта і трьох колег

Укрінформ
На Вінниччині через безвідповідальність хворого лікаря, який попри характерні симптоми ходив на роботу, на COVID-19 захворіли пацієнт і троє медиків.

Про це на брифінгу повідомив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

«Лікар, незважаючи на прояви ГРВІ, що в подальшому була підтверджена лабораторно як коронавірусна інфекція, продовжував виходити на роботу. В ході епідеміологічного розслідування та лабораторного обстеження 34 працівників і пацієнтів закладу виявлено трьох інфікованих працівників і одного пацієнта», - повідомив Скальський.

За його словами, безвідповідальне ставлення до цієї проблеми стало причиною швидкого спалаху коронавірусної інфекції у Вінницькій області «і того, що ми на сьогодні маємо 23 підтверджених випадки».

Посадовець повідомив, що 29 березня в області було відібрано біоматеріал у близько 200 осіб, насамперед, у медиків та осіб з кола контактів хворих на COVID-19. Наразі їх перевіряють лабораторно.

Зокрема, ПРЛ-діагностику екстрено проводять 15-річній дівчині з Гайсинського району, госпіталізованої до місцевої райлікарні.

Читайте також: Вінниччина отримала другу партію засобів захисту для медиків та витратних матеріалів

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 30 березня офіційно підтверджено 480 випадків зараження коронавірусом, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. У світі, за даними Worldmeter, станом на ранок 30 березня зафіксовано 722 202 випадки коронавірусу, 151 766 людей одужали, 33 976 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-