Донеччина отримала обладнання для аналізу проб на коронавірус

Донеччина отримала обладнання для аналізу проб на коронавірус

Відео
Укрінформ
На Донеччині вірусологічна лабораторія отримала обладнання для аналізу проб на коронавірус, що надасть можливість здійснювати дослідження у регіоні, а не відправляти біологічний матеріал до Київа.

Про це 26 березня у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації Павло Кириленко.

«Аналізи проб на коронавірус зможемо проводити і на Донеччині. Необхідне обладнання вже надійшло в область. Його отримала вірусологічна лабораторія обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом (м. Слов’янськ)», - написав очільник області.

Він зазначив, що зараз спеціалісти готують обладнання до початку роботи, попередньо в Києві вже інсталювали три варіанти тестів, які ця лабораторія зможе обробляти. «Один з варіантів тестів ми вже отримали у якості гуманітарної допомоги, і зможемо їх використовувати для цієї лабораторії», - уточнив керівник області.

Як повідомляв Укрінформ, перший та поки єдиний лабораторно підтверджений випадок коронавирусной інфекції в Донецькій області був зареєстрований 18 березня.

Читайте також: На Донеччині – другий випадок Covid-19, захворіла жителька Бахмута

25 березня, уряд України ввів режим надзвичайної ситуації по всій території країни та продовжив карантин до 24 квітня.

Станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та виписаний з лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-