Перший пацієнт з Covid-19 досі у лікарні, проте почувається добре

Перший пацієнт з Covid-19 досі у лікарні, проте почувається добре

Укрінформ
Перший пацієнт з Covid-19 почувається добре, але все ще знаходиться в лікарні.

Про це в ефірі програми "Право на владу" сказав міський голова Чернівців Олексій Каспрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стабільно. Він знаходиться під наглядом лікарів. Наскільки мені відомо, йому вже краще, але він все ще перебуває в інфекційному відділенні", - сказав мер.

Він додав, що дружина пацієнта перебуває в самоізоляції, у неї тестування не виявило коронавірусної інфекції.

Читайте також: В Олександрівській лікарні обстежують іноземців з рейсу Мілан-Київ: коронавірус не знайшли

Стосовно другого випадку Covid-19 в Чернівецькій області, про що МОЗ повідомив 12 березня, Каспрук зазначив, що місто готується посилювати всі заходи, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції, зокрема ведуть роз'яснювальну роботу з населенням щодо заходів профілактики. Також, за словами міського голови, влада рекомендувала школам перевести педагогічні колективи на дистанційну роботу та проводити консультування учнів, наприклад, скайпом.

Читайте також: У Чернівцях госпіталізували ще двох людей з підозрою на коронавірус

Каспрук повідомив, що місто виділяє кошти на закупівлю медичного обладнання, але не уточнив суму та яке саме обладнання планується закупити. Він також зазначив, що прогнозувати розвиток подій зараз складно, але за потреби, якщо кількість хворих буде зростати, планується перевести першу міську клінічну лікарню на обслуговування таких пацієнтів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-