У Запоріжжі госпіталізували жінку з підозрою на коронавірус

У Запоріжжі госпіталізували жінку з підозрою на коронавірус

Укрінформ
До запорізької обласної інфекційної лікарні госпіталізована жінка з підозрою на коронавірусну інфекцію. Хвора щойно повернулася з Італії.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор ДУ "Запорізький обласний центр МОЗ" Роман Терехов.

"Це перший випадок, коли ми відправили біологічний матеріал до Києва, щоб виключити коронавірус", - сказав Терехов.

За словами медиків, жінка 1972 року народження працювала в Італії. 1 березня вона потрапила під дощ і застудилась.

"У неї хронічний пієлонефрит. Тож вона почала приймати антибіотики. Але її роботодавці відпустили жінку додому", - додав Терехов.

Через Мілан вона прилетіла до Борисполя, у неї була температура 37,3, але зважаючи на хронічне захворювання та відсутність ознак інших вірусних інфекцій жінці дозволили сісти на потяг до Бердянська. Вже в дорозі її стан погіршився, вона звернулася до провідника. У Запоріжжі на залізничному вокзалі жінку зустріли медики і госпіталізували до лікарні.

'9 березня вона була госпіталізована. Було зроблено рентген і встановлено діагнози - ГРВІ, гострий фарингіт, пневмонія. Для виключення коронавірусу ми направили біологічний матеріал до Києва. Результат має бути за два дні", - повідомив Терехов.

Читайте також: Від Covid-19 вилікувався 100-річний чоловік - з Альцгеймером та серцевою недостатністю

Наразі жінка отримує необхідне лікування, перебуває в окремому боксі. Вагон у якому вона їхала, відправлено на дезінфекцію, провідник також перебуває під наглядом лікарів. Інших пасажирів у купе з жінкою не було.

Як інформує Запорізька ОДА, дослідження матеріалу хворої у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України на грип, парагрип дали негативні результати.

"Протиепідемічні заходи за місцем виявлення хворої проведені в повному обсязі. За особами, які мали з жінкою контакт, встановлене медичне спостереження протягом 14 днів з моменту контакту. У приміщеннях, де перебувала хвора, проведені дезінфекційні заходи. Медичні працівники працювали з використанням засобів індивідуального захисту", - додали в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з останніми даними карти глобального поширення коронавірусу, створеної Дослідницьким центром системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, на цей час у світі зафіксовано 121 545 випадків зараження вірусом, 66 236 осіб одужали, 4373 людей померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-