У школах Сум продовжили карантин

У школах Сум продовжили карантин

Укрінформ
Карантин у школах Сум продовжили на два дні – до 11 лютого включно.

Відповідне рішення 7 лютого ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Продовжити карантин у закладах загальної середньої та позашкільної освіти до 11 лютого включно», - йдеться у рішенні.

Відтермінувати поновлення занять, які мали розпочатися 10 лютого, на два дні місцеву владу змусив високий рівень захворюваності на грип, ГРВІ та пневмонію у місті.

За інформацією начальника управління освіти і науки Антоніни Данильченко, отримані педагогами від батьків відомості свідчать про те, що наразі по 12 школах Сум рівень захворюваності перевищує 20%, що є підставою для припинення занять, також спостерігається перевищення допустимих показників по багатьох класах.

За даними відділу охорони здоров’я, хоча впродовж нинішнього тижня спостерігалась тенденція до стабілізації захворюваності на грип та ГРВІ серед жителів міста, що говорить про ефективність карантинних заходів, проте, епідемічна ситуація залишається напруженою.

З 31 січня по 6 лютого в обласному центрі зареєстровано 2440 випадків захворювання на грип та ГРВІ. Серед захворілих 60,5% (1478 осіб) – діти до 18 років, з них школярів – 619.

Читайте також: Школи Бердичева закривають на карантин через грип та ГРВІ

Інтенсивний показник захворюваності становить 919 на 10 000 населення, перевищення порогового рівня становить 28%.

По місту зареєстровано два випадки смерті від грипу та ГРВІ. Обоє померлих були похилого віку і, за інформацією лікарів, мали низку серйозних супутніх захворювань.

У вівторок, 11 лютого, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збереться ще раз і вирішить, чи відновлювати навчальний процес у закладах загальної середньої освіти.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення призупинити навчальний процес у всіх школах та закладах позашкільної освіти Сум до 10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-