Перші вибори у деяких громадах під загрозою зриву - ЦВК

Перші вибори у деяких громадах під загрозою зриву - ЦВК

Заява
Укрінформ
У деяких об’єднаних територіальних громадах, де на 22 і 29 грудня призначено вибори, організація виборчого процесу опинилася під загрозою зриву у зв’язку з ухиленням певних членів районних виборчих комісій від виконання своїх обов’язків.

Про це йдеться у заяві Центральної виборчої комісії.

“Комісія змушена констатувати, що в деяких ОТГ організація виборчого процесу опинилася під загрозою зриву у зв’язку з ухиленням певних членів районних виборчих комісій від виконання своїх обов’язків. Відтак, в деяких РВК свої повноваження здійснюють лише близько 60 відсотків членів від сформованої кількості комісій. Окрім того, в окремих комісіях їх керівний склад теж ухиляється від виконання своїх обов’язків”, - ідеться в повідомленні.

Водночас у ЦВК нагадали, що на 22 та 29 грудня призначено перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, а також додаткові вибори депутатів сільських, селищних рад.

“ЦВК звертається до політичних партій поставитися з розумінням і відповідальністю до вказаних проблем, ще раз ретельно переглянути членів комісій, яких вони подавали до їх складу, та в максимально стислі терміни вплинути на виправлення ситуації, аби РВК змогли вчасно сформувати відповідні територіальні та дільничні виборчі комісії”, - підкреслили в ЦВК.

Читайте також: Щоб провести вибори в ОРДЛО, потрібен новий закон - голова ЦВК

Крім того, Комісія нагадала членам виборчих комісій, що за ухилення ними від виконання своїх повноважень, відповідно до статті 157 Кримінального кодексу України, передбачена кримінальна відповідальність.

ЦВК також нагадує, що згідно з календарними планами основних організаційних заходів з підготовки та проведення зазначених виборів районні виборчі комісії з місцевих виборів зобов’язані, відповідно, до 9 та 16 листопада включно сформувати склад (утворити, вносити зміни до складу) сільських, селищних, міських виборчих комісій. Також ці ж районні виборчі комісії, відповідно, до 6 та 13 грудня включно повинні утворити дільничні виборчі комісії для проведення відповідних виборів.

Як повідомлялося, ЦВК призначила на 22 грудня перші вибори у 86 ОТГ та на 29 грудня перші вибори у 6 ОТГ та додаткові вибори депутатів Карпівської сільської ради Широківського району, Божедарівської селищної ради Криничанського району і Софіївської селищної ради Софіївського району Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-