Суд може визнати незаконним рішення про звільнення Ройтбурда з посади  - МКМС

Суд може визнати незаконним рішення про звільнення Ройтбурда з посади - МКМС

Укрінформ
МКМС, проаналізувавши ситуацію з розірванням контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом на підставі рішення Одеської облради, дійшло висновку, що рішення про його звільнення було ухвалене без належних підстав.
Про це інформує у середу пресслужба міністерства.

"Міністерство культури, молоді та спорту України проаналізувало ситуацію навколо розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом на підставі рішення Одеської обласної ради. Вочевидь, рішення про звільнення відомого художника з займаної ним посади було прийнято без належних підстав, а тому суд може визнати його незаконним. Вважаємо, що це може стати основою для успішного оскарження Ройтбурдом рішення Одеської облради в судовому порядку", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також заявили, що ретельно слідкують за перебігом вказаної судової справи.

Детальніше з юридичним висновком МКМС щодо звільнення Ройтбурда можна ознайомитися тут.

Раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський доручив юристам міністерства проаналізувати рішення Одеської облради щодо звільнення Ройтбурда та з’ясувати, які були юридичні підстави для усунення відомого художника з займаної ним посади.

Як повідомлялося, 4 вересня Одеська обласна рада вирішила розірвати достроково контракт із Ройтбурдом. За його звільнення проголосував 51 депутат.

Художник оскаржує рішення облради в Приморському районному суді Одеси.

Читайте також: Захищати Ройтбурда у суді буде адвокат, який вів справи Насірова та Онищенка

7 вересня півтори тисячі одеситів взяли участь в мітингу "Поверніть нам Ройтбурда" біля будівлі облради. У той же день на сайті Президента України з'явилася петиція з вимогою поновити Ройтбурда на посаді директора Одеського художнього музею. Також автори петиції просять главу держави підпорядкувати музей місту або профільному міністерству. На їхню думку, "абсурдно, що обласні депутати, які не мають необхідної освіти і відношення до міста, вирішують, як будуть розвиватися міські музеї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-